Ontdek de beste houtvuller voor jouw reparatie

Ontdek de beste houtvuller voor jouw reparatie

Wanneer je te maken krijgt met houtrot of houtschade, wil je natuurlijk een goede houtvuller vinden die je helpt bij het repareren van deze schade. Gelukkig zijn er verschillende houtvullers op de markt die je kunt gebruiken om beschadigd hout te herstellen. Bij EAZYFIX hebben we verschillende houtvullers beschikbaar voor kleine en grote gaten. Op deze pagina vertellen we je alles over onze houtvullers, die ideaal zijn voor het repareren van houtrot en houtschade.

Welke houtvuller moet ik kiezen?

Een goede optie voor het repareren van houtschade is een 2-componenten houtvuller met epoxy. Dit type houtvuller wordt vaak gebruikt door professionele schilders en is ook geschikt voor doe-het-zelvers. EAZYFIX biedt bijvoorbeeld de Premium Houtrotvuller, een professionele vuller die ideaal is voor het repareren van houtrot. Maar niet alle houtschade wordt veroorzaakt door houtrot. Soms heb je te maken met kleine beschadigingen, zoals putjes of krassen, die je wilt herstellen. In dat geval is de EAZYFIX Premium Plamuur een goede keuze. Dit is een hoogwaardige plamuur die geschikt is voor het vullen van kleine gaatjes en krasjes in het hout, bijvoorbeeld in de vloer, trap of deur.

Wanneer je hout wilt vullen, is het belangrijk om de juiste houtvuller te kiezen. Met de EAZYFIX 2-in-1 Premium Plamuur vul je kleine gaten, scheuren en deuken in hout tot een diepte van 0,6 cm. Wil je een dieper gat vullen? Dan is de EAZYFIX Premium Houtrotvuller met een maximale laagdikte tussen 0,5 – 2 cm de juiste keuze. Beide houtvullers zijn zowel binnen als buiten te gebruiken en na uitharding gemakkelijk te schuren, zodat het oppervlak gelijk is aan het omliggende hout. De houtvullers zijn overschilderbaar met alle soorten verf, in bijvoorbeeld zwart, wit of een andere kleur naar keuze.

De voordelen van een epoxy houtvuller

Bij het repareren van hout is het belangrijk om te kiezen voor de juiste houtvuller. De meeste traditionele houtvullers zijn op basis van 2 componenten polyester en worden aangeboden in bouwmarkten. Deze zijn vaak goedkoper dan een epoxy houtvuller. Echter, de houtvullers van EAZYFIX zijn op basis van epoxy, wat vele voordelen biedt.

Krimpt en

scheurt niet  

Juiste mengverhouding

Prettige verwerkbaarheid

Krimpt en scheurt niet 

EAZYFIX houtvullers op basis van epoxy blijven na uitharding elastisch, wat scheurvorming op lange termijn voorkomt. Hout is immers een product dat leeft en beweegt. Polyester houtvullers hebben deze elasticiteit niet en zullen na verloop van tijd gaan scheuren. Door te kiezen voor een epoxy houtvuller zorg je voor een blijvende reparatie.

 

Altijd de juiste mengverhouding
Bij EAZYFIX zitten de houtvullers standaard in 2-in-1 kokers, waardoor je altijd de juiste mengverhouding hebt en geen geknoei hebt met blikken of potjes bij het mengen van 2 componenten. Je kunt de kokers eenvoudig leegspuiten met behulp van een kitpistool.

 

Prettig te verwerken
De houtvullers van EAZYFIX zijn gemakkelijk in de juiste vorm te brengen en zakken niet uit na het opvullen van de houtschade. De massa behoudt ook na uitharding de vorm die je zelf aanbrengt. Kies dus voor EAZYFIX  2-componenten vulmiddel voor hout voor een duurzame en eenvoudige reparatie van houtschade.

Beschermd werken met epoxy houtvuller

Het gebruik van epoxy als houtvuller is niet gevaarlijk, zolang je de juiste bescherming in acht neemt. Het is belangrijk om bij het werken met 2-componentenplamuur en houtvuller altijd nitrile wegwerphandschoenen te dragen. Dit biedt volledige bescherming tegen de epoxy en zorgt voor een veilige en schone werkomgeving.

Bij het reinigen van je gereedschap na het gebruik van epoxy houtvuller, kun je het beste speciaal ontwikkelde reinigingsdoekjes gebruiken. Hiermee verwijder je eenvoudig alle resten van de houtvuller. Op deze manier kun je het gereedschap ook in de toekomst veilig blijven gebruiken. Met de juiste bescherming en voorzorgsmaatregelen is epoxy dus een veilige en duurzame keuze als houtvuller.

Maak jouw reparatieproject tot een succes en ga voor de veilige en duurzame houtvullers van EAZYFIX. Bezoek onze webshop en ontdek ons uitgebreide assortiment.

Houtvuller

DEEL:

RECENTE BERICHTEN:

houtrot

Houtrot herkennen en repareren

Houtrot is een aantasting aan het houtwerk, veroorzaakt door schimmels. Aan de buitenkant, zeker met geschilderd houtwerk, zie je niet direct dat het hout aangetast is.

hoe houtrot repareren

Wat is houtrot?

Houtrot is een term die veel voorkomt in de schilders- en onderhoudsbranche. Maar wat betekent dit nu eigenlijk? En is dit voor mij, als huiseigenaar, makkelijk op te lossen? Deze blog legt het uit.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en handige tips & tricks? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang direct een kortingscode van 10% korting voor je eerstvolgende bestelling. Bekijk alle voordelen van de nieuwsbrief online.