EAZYTIPS

EAZYTIPS

EAZYTIPS

Hoe ga je veilig en efficiënt te werk? Hoe zorgen handige tools ervoor dat een reparatie sneller en gemakkelijker uitgevoerd wordt? En welke trucjes kun je gebruiken tijdens of na het repareren? In onze EAZYTIPS zie je waar je op moet letten bij het uitvoeren van een houtreparatie. Bekijk bijvoorbeeld de tips over het verwijderen van houtrot met een frees of het gemakkelijk opruimen van je afval. Daarnaast zijn er nog veel andere EAZYTIPS te vinden die je helpen bij jouw houtreparatie.

Modelleren

Het Kunststof Reparatiemes kun je op verschillende manieren gebruiken. Gebruik ‘m bijvoorbeeld als mal voor je houtrotreparatie.

Houtrot zelf verwijderen

Deze Eazy-tip video geeft weer hoe effectief een frees houtrot verwijdert. Gebruik hiervoor een multitool en een speciale kop om houtrot te frezen.

Handschoenen truc

Ruim je afval makkelijk op in de Nitril Wegwerphandschoenen van Eazyfix®. Zo repareer je houtrot efficiënt en super schoon.

Dop openen en sluiten

In deze Eazy-tip video zie je hoe je de houtrotvuller opent en sluit. Het is belangrijk dat je de componenten altijd van elkaar blijft scheiden.

Gereedschap schoonmaken

Zo kun je uitgeharde resten Houtrotvuller of Plamuur makkelijk van je gereedschap krabben. Liever voorkomen dan genezen? Gebruik de Reinigingsdoekjes van EAZYFIX®.

muurvuller tuitje afsnijden

Deze EAZYTIP laat zien hoe je gemakkelijk het tuitje van de Muurvuller afsnijdt om grotere gaten in muren te kunnen repareren.

BLOGS

Wat is houtrot en hoe herken je het? Hoe voorkom je houtrot? Hoe verwijder je houtrot? Vragen zoals deze hebben we uitgewerkt in een aantal blogs. Verder worden er in onze blogs nog veel meer onderwerpen besproken. Zo kun je onder andere meer lezen over EAZYFIX©, onze producten, reparaties, voordelen en tips. Lees bijvoorbeeld een blog over de meest gemaakte fouten tijdens het repareren van houtrot, maar ook over de voordelen van een epoxy Houtrotvuller. 

Houtvuller

Ontdek de beste houtvuller voor jouw reparatie

Houtrot is een aantasting aan het houtwerk, veroorzaakt door schimmels. Aan de buitenkant, zeker met geschilderd houtwerk, zie je niet direct dat het hout aangetast is.

Lees verder →
houtrot

Houtrot herkennen en repareren

Houtrot is een aantasting aan het houtwerk, veroorzaakt door schimmels. Aan de buitenkant, zeker met geschilderd houtwerk, zie je niet direct dat het hout aangetast is.

Lees verder →
hoe houtrot repareren

Wat is houtrot?

Houtrot is een term die veel voorkomt in de schilders- en onderhoudsbranche. Maar wat betekent dit nu eigenlijk? En is dit voor mij, als huiseigenaar, makkelijk op te lossen? Deze blog legt het uit.

Lees verder →
rot kozijn repareren

Houtrot in je kozijn? Wij hebben de oplossing!

Houtrot in je kozijnen wil je natuurlijk zo snel mogelijk aanpakken om verdere schade te voorkomen. Maar hoe weet je waar het houtrot zich precies bevindt en dus waar je moet repareren?

Lees verder →

nieuwe eazytips en blogs ontvangen?

Wil je maandelijks klustips, blogs of nieuwe acties ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen EAZYFIX©

Nieuwsbrief (Widget) (no-captcha)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waarmee kunnen wij je helpen?

De Houtotvuller is specifiek geschikt voor het opvullen van gaten die zijn ontstaan door houtrot en gebruik je het best in combinatie met de Houtversterker.

Om te zien hoe je zelf gemakkelijk houtrot repareert, ga je naar de kluscoach pagina.

De Premium Plamuur is geschikt voor het snel repareren van kleine beschadigingen en gebreken. Bijvoorbeeld voor het opvullen en gladstrijken van scheuren, gaten en noesten. Ook wanneer een houtreparatie niet volledig glad is, kun je de plamuur over de houtrotvuller gebruiken om alle oneffenheden weg te werken.

Om te zien hoe je zelf gemakkelijk (kleine) houtschades repareert, ga je naar de kluscoach pagina.

De houtrotvuller is echt voor die gevallen dat er door de weersomstandigheden schade of houtrot is ontstaan. De werking van het hout moet ook na de reparatie kunnen worden opgevangen door de Houtrotvuller. Anders kan de houtrot weer opnieuw ontstaan. De EAZYFIX® Premium Houtrotvuller kan deze spanningen aan waardoor de reparatie niet kan gaan scheuren.

De EAZYFIX® Premium Plamuur is er voor de kleine schades of oneffenheden die op andere manieren dan spanningen, zijn ontstaan. Dit kunnen boor- of spijkergaatjes zijn, of deukjes in het hout. Met de Plamuur kan je alle oneffenheden dus mooi en strak afwerken.

Ook wanneer een houtreparatie niet volledig glad is, kun je de Plamuur over de houtrotvuller gebruiken om alle oneffenheden weg te werken.

Eindelijk een aanbod van goede houtrotvullers en gereedschap om houtrot in kozijnen en schade in andere houten onderdelen van je huis definitief te repareren!

EAZYFIX® heeft goed geluisterd en gekeken naar de wensen van jullie en daarop een aanbod ontwikkeld dat makkelijk (véél makkelijker dan de bestaande producten) te gebruiken is.

Daarnaast gaan de reparaties met EAZYFIX® producten langer mee dan welke doe-het-zelf houtrotvuller dan ook. Het is ontwikkeld om te gebruiken door iedereen én om een blijvende reparatie te doen.

Veel succes én plezier met het gebruik ervan! Je zult tevreden zijn met hoe makkelijk het te gebruiken is en -even belangrijk- met het eindresultaat dat ook na lange tijd goed blijft.

Ja, wij raden dit sterk aan. Epoxy kan bij huidcontact bij sommige mensen een epoxyallergie veroorzaken. Daarom is het onverstandig om Epoxy met de huid in contact te laten komen. Nitrile handschoen bieden een goede bescherming hiervoor. Let op! Latex handschoenen bieden geen goede bescherming.

Houtrotvuller: verwerkingstijd na menging: 20 – 25 min.

Plamuur: verwerkingstijd na menging: 7 – 10 min.

Staat je vraag er niet tussen?