Houtrotvuller en houtplamuur

Houtrotvuller en houtplamuur

Wanneer je te maken krijgt met houtrot of houtschade, ben je natuurlijk op zoek naar een product dat jou helpt met het repareren van deze schade. EAZYFIX® heeft daar gelukkig dé oplossing voor. Op deze pagina vertellen we je alles over onze houtrotvuller voor houtrot en onze sneldrogende plamuur voor houtschade.

Heb je houtrot ontdekt en ben je op zoek naar een goede houtrotvuller voor jouw houtrot reparatie? Kies dan voor een goede 2 componenten houtrotvuller met epoxy. De meeste professionele schilders werken al standaard met epoxyproducten. Doe-het-zelvers zijn hier vaak minder bekend mee. Gelukkig bestaat er ook een professionele houtrotvuller voor doe-het-zelvers, namelijk onze EAZYFIX® Houtrotvuller. Heb je geen last van houtrot, maar wel lichte schade aan het hout van bijvoorbeeld je vloer, trap of deur? Dan kun je aan de slag met de EAZYFIX® Premium Plamuur.

Houtvullers: de Houtrotvuller en de Plamuur

Voordat je zelf begint met het vullen van hout, is het belangrijk om eerst de juiste houtvuller te kiezen. Met de EAZYFIX® 2-in-1 Premium Plamuur vul je kleine gaten, scheuren en deuken in hout tot 0,6 cm diep. Is het te vullen gat dieper dan 0,6 cm? Gebruik dan de EAZYFIX® Premium Houtrotvuller. Deze heeft een aanbevolen maximale laagdikte tussen 0,5 – 2 cm. Beide vulmiddelen zijn binnen én buiten te gebruiken. Na uitharding schuur je ze gemakkelijk met de hand of met een schuurmachine, zodat de houtvuller gelijk loopt met het hout. Je kunt de plamuur of houtrotvuller overschilderen met alle soorten verf. Schilder de houtvuller bijvoorbeeld zwart, wit, of een geheel andere kleur. 

EAZYFIX® 2-componenten vulmiddel voor hout

De meeste traditionele houtvullers zijn op basis van 2 componenten polyester. Deze producten vind je in bouwmarken en zijn over het algemeen goedkoper dan een epoxy houtvuller. De houtvullers van EAZYFIX® zijn op basis van epoxy. De belangrijkste voordelen hiervan zijn:

Duurzaamheid

Epoxy is ook na uitharden, blijvend elastisch. Dit voorkomt scheuren op lange termijn. Hout is een product dat leeft, en dus ook beweegt. Een polyester houtvuller heeft deze elasticiteit niet en zal daarom na verloop van tijd gaan scheuren. Kies bij het repareren van hout dus altijd voor een epoxy houtvuller. Op deze manier zorg je ervoor dat je reparatie blijvend is.

Altijd de juiste mengverhouding

Geen geknoei met blikken of potjes bij het mengen van 2 componenten. De houtvullers van EAZYFIX® zitten standaard in 2-in-1 kokers. Hiermee heb je gegarandeerd de juiste mengverhouding. Je spuit de kokers leeg met behulp van een kitpistool.

Prettig te verwerken

Zowel de Houtrotvuller als de Plamuur van EAZYFIX® zijn gemakkelijk in de juiste vorm te brengen. Na het opvullen van de houtschade, zakt deze niet meer uit. De massa behoudt ook na uitharden de vorm die je zelf aanbrengt.

de beste oplossing tegen houtrot en houtschades

EAZYFIX® houtrotvuller bij grote gaten en houtrot

De EAZYFIX® Premium Houtrotvuller is geschikt voor het vullen van grote gaten in hout. Dat maakt de Houtrotvuller bij uitstek geschikt voor het vullen houtrot schades. Is het te vullen gat kleiner dan een vuist? Vul het gat dan in zijn geheel op met houtrotvuller. Is het gat groter dan een vuist? Verlijm dan een nieuw stukje hout in het gat met behulp van de Houtrotvuller.

Dit product is ontwikkeld met 30 jaar ervaring op het gebied van houtvullers. Het resultaat is een perfecte balans tussen zeer hoge kwaliteit én eenvoud.

De EAZYFIX® houtrotvuller heeft de volgende eigenschappen:

 • Verwerkingstijd na mengen: 20-25 minuten
 • Aanbevolen laagdikte: 5-20 mm
 • Uithardingstijd: 4 uur bij 20°C
 • Totale inhoud van 180 ml (2-op-1 verhouding).
 • Openen van de dop heeft geen invloed op houdbaarheid
 • Zowel binnen als buiten te gebruiken

Tip! Behandel het hout eerst voor met EAZYFIX® houtversterker. Dit zorgt voor een optimale hechting van de Houtrotvuller met het hout.

EAZYFIX® Plamuur bij kleine houtbeschadigingen

De EAZYFIX® Premium Plamuur is geoptimaliseerd voor het snel repareren van kleine schades en gebreken in hout. De plamuur voor hout kan al na 30 minuten geschuurd en overschilderd worden. Dankzij de unieke 2 componenten epoxy formulering, is deze plamuur extreem sterk en duurzaam.

De EAZYFIX® plamuur heeft de volgende eigenschappen:

 • Verwerkingstijd na mengen: 7-10 minuten
 • Aanbevolen laagdikte: 0-6 mm
 • Uithardingstijd: 30 minuten bij 20°C
 • Inhoud: 180 ml (2-op-1 verhouding)
 • Openen van de dop heeft geen invloed op houdbaarheid
 • Het is zowel een plamuur voor buiten, als een plamuur voor binnen

Aan de slag met EAZYFIX® Houtrotvuller

Wanneer je aan de slag gaat met de EAZYFIX® Houtrotvuller, ga je aan de slag met een houtrotvuller van hoogwaardige kwaliteit. 

De eerste stap bij het repareren van houtrot is om ervoor te zorgen dat je al het houtrot verwijdert met een frees. Daarna schuur je de ondergrond kort met schuurpapier en versterk je het hout met de EAZYFIX® Houtversterker, ook om ervoor te zorgen dat de Houtrotvuller beter hecht aan het hout. 

Na een korte droogtijd van slechts 25 minuten, vul je het hout op met de Houtrotvuller. Na uitharding van de Houtrotvuller schuur je het op naar de oorspronkelijke vorm van het hout. Tot slot is het slechts een kwestie van overschilderen en je houtwerk is weer als nieuw!

Het behandelen van houtrot met onze houtrotvuller heeft behoorlijk wat voordelen. Hieronder sommen we er een paar voor je op:

 • Met behulp van onze handige gereedschappen is de Houtrotvuller makkelijk te gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld het EAZYFIX® Kitpistool om de juiste verhouding van de twee componenten uit de koker te knijpen en de reparatiemessen om de componenten te mengen en daarna te vormen naar het reparatieoppervlak.
 • De EAZYFIX® houtrotvuller is zo ontwikkeld dat de reparatie makkelijk schuurbaar is. Hierdoor kan het ook precies gevormd worden naar de oorspronkelijke vorm van het houtwerk.
 • De droogtijd van de EAZYFIX® Houtrotvuller bedraagt slechts 4 uur. Hierna kan het direct geschuurd en overschilderd worden.
 • Alle soorten houtwerk repareer je met de Houtrotvuller. Van kozijnen tot deuren en van houten meubels tot gevelpanelen.
 • De Houtrotvuller van EAZYFIX® blijft elastisch na het uitharden. Hierdoor ontstaan er geen scheuren in de reparatie en gaat het minstens 10 jaar mee!
 • De Houtrotvuller is gemakkelijk te vormen naar het reparatie oppervlak en behoudt ook zijn vorm. De reparatie kan dus niet uitzakken of krimpen, ook niet na uitharding.

Wat zijn de voordelen van epoxy voor een houtrot reparatie?

Voor kleine houtreparaties heb je grofweg keuze tussen polyester plamuur (deze vind je in de meeste bouwmarkten) of epoxy plamuur (voornamelijk verkrijgbaar in verfspeciaalzaken). Onze Premium Plamuur en houtrotvuller bestaan beide uit twee componenten epoxy. Veel professionals werken al met epoxy, maar voor doe-het-zelvers is dit vaak nog nieuw. Hoog tijd dat je het leert kennen, want met epoxy kun je houtschade en houtrot perfect vullen. Een houtrot reparatie uitvoeren met behulp van een goede epoxy houtrotvuller heeft vele voordelen, net zoals werken met onze 2 componenten plamuur op basis van epoxy. Een aantal voordelen op een rijtje:

 1. Voorkomt scheuren in je reparatie. Epoxy is stevig én elastisch. Ook na uitharding blijft epoxy flexibel genoeg om mee te kunnen bewegen met de werking van het hout. Hout zet namelijk uit en krimpt vervolgens weer door luchtvochtigheid en verschillen in temperatuur. Waar een goedkope bouwmarkt houtrotvuller uiteindelijk zal scheuren, blijft een goede epoxy houtrotvuller scheurvrij.
 2. Fijne schuurbaarheid, de EAZYFIX® Houtrotvuller en Premium Plamuur kun je zelfs schuren met de hand.
 3. Hecht zeer goed aan hout.
 4. Een goede epoxy houtrotvuller krimpt niet en zakt niet uit. De vorm die je aanbrengt, blijft ook tot 10 jaar na de reparatie behouden.
 5. Epoxy houtrotvuller is te bewerken als hout. Je plaatst er gemakkelijk spijkers en schroeven in. Dit maakt de epoxy dus erg flexibel na het mengen. Daarnaast is de Houtvuller overschilderbaar, zodat je de ‘m in iedere houtkleur kunt schilderen.

Werken met twee componenten

Een epoxy houtrotvuller en plamuur bestaat altijd uit twee componenten. Deze componenten meng je eerst goed. De componenten zitten allebei in één koker, zodat je gegarandeerd bent van de juiste verhouding. Kies voor een goed kitpistool om de koker uit te knijpen en meng de twee componenten vervolgens goed met elkaar. Houtrot repareren met epoxy is de best mogelijke manier.

Na menging heb je ongeveer 20 tot 25 minuten de tijd om de houtrotschades op te vullen met onze Houtrotvuller. Gebruik je de Premium Plamuur, dan heb je 5 tot 10 minuten de tijd om de houtschade te dichten. Tot slot is het een kwestie van uitharden, glad schuren en overschilderen. Het uitharden van onze Houtrotvuller duurt ongeveer 4 uur. Zorg er wel altijd voor dat je, in het geval van houtrot, het rotte hout eerst volledig verwijdert. Verwijder ook 2 centimeter om de houtrotschade heen, zodat je zeker weet dat al het zachte hout weg is. Alleen dan los je het probleem volledig op. Dit doe je bij voorkeur met een frees. Heb je geen professionele frees? Geen probleem. Gebruik dan onze houtrotfrees in combinatie met een multitool.

Is epoxy veilig?

Werken met epoxy is niet gevaarlijk als je zorgt voor de juiste bescherming. Gebruik daarom nitrile wegwerphandschoenen. Dit biedt volledige bescherming tegen epoxy. Zo werk je schoon en veilig. Reinig je gereedschap met speciaal ontwikkelde reinigingsdoekjes. Hiermee verwijder je alle resten. Zo kun je het gereedschap ook in de toekomst blijven gebruiken.

 

De beste hulp bij jouw houtrot reparatie

Repareren met hoogwaardige producten is belangrijk. Toch maak je uiteindelijk zelf het verschil. Wij helpen je daarom graag bij jouw reparatie. Zo vertellen we je hoe je houtrot herkent en geeft onze kluscoach je tips voor vóór en tijdens het repareren. Bekijk bijvoorbeeld een van onze stappenplannen met klusvideo’s:

Vragen over verrot hout herstellen? Neem contact op!

Heb je vragen over houtreparatie of onze producten? Neem dan gerust contact op via het chatscherm of bel: 085 201 201 1. Wil je jouw houtschade door ons laten beoordelen? Mail dan een foto met vraag naar info@eazy-fix.com.