Houtrot laten repareren

Houtrot laten repareren

DOOR EEN HOUTROT SPECIALIST

Bij elk huis dat houten kozijnen heeft kan houtrot ontstaan. Vervelend, helemaal wanneer je het hele kozijn voor duizenden euro’s moet laten vervangen. Gelukkig kun je houtrot in veruit de meeste gevallen ook volledig laten repareren. Een goede houtrotreparatie is onzichtbaar en blijvend. Een houtrotspecialist verwijdert namelijk de rotte- en zwakke plekken uit het hout en vult de gaten op met een hoogwaardige houtrotvuller. Zo blijven deze risicoplekken ook in de toekomst vrij van houtrot en zijn je kozijnen sterker dan ooit.

EAZYFIX werkt uitsluitend met vakbekwame schilders- en onderhoudsbedrijven die door Repair Care zijn opgeleid tot houtrot specialisten. Onze houtrot specialisten werken daarom ook met de houtreparatiemiddelen van Repair Care.

Onze specialisten zitten verspreid door het land. Waarschijnlijk ook bij jou in de buurt. Mocht dit niet zo zijn, kijk dan in ons overzicht met alle opgeleide bedrijven van Repair Care.

Houtrot kun je vaak zelf eenvoudig repareren. Door het volgen van de juiste stappen en het gebruik van kwalitatieve producten maak jij jouw kozijn weer in perfecte staat. Is het houtrot al in een vergevorderd stadium en is zelf repareren daardoor te uitdagend? Dan raden wij je aan contact op te nemen een vakbekwaam schilders- of onderhoudsbedrijf, die door Repair Care zijn opgeleid tot houtrot specialisten. Deze houtrot specialisten werken met de houtreparatiemiddelen van Repair Care. Repair Care is het zusterbedrijf van EAZYFIX. Je kunt dus de hoogste kwaliteit verwachten.

Twijfel je nog of je houtrot wil laten repareren of vervangen? Een houtrot reparatie is een goedkopere, duurzamere én definitieve oplossing. Repareer houtrot eenvoudig zelf of laat het repareren door een van de Repair Care opgeleide experts. Door hun professionele aanpak ben je ervan verzekerd dat jouw kozijn er weer als nieuw uitziet. Door het (laten) repareren van jouw houtrotschade spaar je het milieu én jouw portemonnee! 

Onze houtrot specialisten zitten verspreid door heel Nederland, ook een aantal tegen de grens van België! Bekijk hieronder de specialisten of ga naar het overzicht met alle opgeleide bedrijven van Repair Care. Zij kunnen jou ook goed helpen bij complexere houtrot reparaties!

Bereken de kosten van je houtrot reparatie door een houtrotspecialist met onze rekentool.

“Wist je dat repareren bijna altijd goedkoper is dan vervangen?”

Of vraag meteen een offerte aan bij een houtrot specialist bij jou in de buurt. 

Selectie van specialisten:

Geen specialist bij jou in de buurt?

Staat er geen specialist bij jou in de buurt tussen? Neem dan eens een kijkje op de website van Repair Care. Er zijn namelijk nog veel meer opgeleide bedrijven die werken met de houtreparatiemiddelen van Repair Care. 

EAZYFIX® partners in beeld

Wij werken samen met verschillende specialisten door het hele land. Benieuwd naar de werkervaring en specialisatie van deze professionals? Bekijk ze hierboven.

5-stappenplan houtrot laten repareren

Wil je houtrot laten repareren door een van onze houtrot specialisten? Bekijk de vijf stappen en zie hoe dit bij EAZYFIX in zijn werk gaat. Wil je toch liever zelf aan de slag? Klik op de button en lees hoe je houtrot het beste zelf repareert! 

Stap 1
Stap 2
Stap 3
Stap 4
Stap 5
Houtrot laten repareren

Kosten berekenen

Heb je houtrotschade gevonden die té groot is om deze zelf te repareren? Dan kun je deze schade door een houtrot specialist van EAZYFIX laten repareren. 

Houtrot laten repareren

Afspraak maken

Neem contact op met een van de EAZYFIX houtrot specialisten of opgeleide bedrijven en maak gemakkelijk een afspraak voor de inspectie. 

Reparatie specialist

Houtrotinspectie

Na het maken van een afspraak komt de houtrot specialist langs om de plekken met houtrot te inspecteren en je hierover te adviseren. Zo is direct duidelijk welke reparaties er uitgevoerd moeten worden. Op basis hiervan stelt de houtrot specialist  een offerte op. De offerte ontvang je binnen 4 werkdagen na de inventarisatie.

Houtrot repareren

Houtrot repareren

Nadat de offerte is besproken en goedgekeurd, wordt er een afspraak gemaakt om de kozijnreparatie uit te voeren. De kozijnreparatie kost gemiddeld één dag, maar kan bij uitzondering langer duren (afhankelijk van het aantal reparaties). Houd er rekening mee dat na de reparatie de kozijnen opnieuw geschilderd moeten worden! Uiteraard kan dit ook via EAZYFIX geregeld worden.

Gerepareerd kozijn

Kozijn weer als nieuw!

De kozijn reparatie is afgerond en alles ziet er weer netjes uit. De garantie loopt via jouw houtrot specialist en niet via EAZYFIX. Maak hierover duidelijke afspraken met de specialist. Na de reparatie hoef jij je geen zorgen meer te maken over houtrot op de gerepareerde plekken!

Voordelen houtrot laten repareren

Houtrot in een kozijn (laten) repareren of een volledig kozijn vervangen, wat is de beste optie? Over het algemeen kiezen mensen er vaak voor om houten kozijnen te vervangen voor nieuwe (kunststof) kozijnen. Het lijkt makkelijker én sneller, maar dat is het niet. Houtrot kun je namelijk in bijna alle gevallen professioneel, gemakkelijk en duurzaam repareren! Daarnaast is het ook zo dat wanneer jij een kozijn laat vervangen, de kans groot is dat in dit kozijn op precies dezelfde plek weer houtrot ontstaat. Het is belangrijk om de oorzaak van houtrot aan te pakken en de beste manier om dit te doen is om het kozijn te (laten) repareren met houtrotvuller. Een van de grootste voordelen van het laten repareren van houtrot is dat het een stuk voordeliger is dan dat je het kozijn laat vervangen. 

Een houtrot reparatie is niet alleen goedkoper, het is ook een stuk makkelijker. Bedenk maar eens hoeveel tijd het kost en hoeveel overlast het geeft wanneer het hele kozijn inclusief glaswerk uit de gevel gehaald moet worden. Bij een houtrot reparatie wordt alleen het rotte deel vervangen. Hierdoor kost het vaak niet méér dan een dag om de reparatie zelf uit te voeren of het houtrot te laten repareren. Ook levert deze aanpak veel minder rommel in en rond je huis op. Repareren zonder gedoe! Dat wil jij toch ook?

Twijfel jij of je het kozijn het beste kan laten repareren of vervangen? Upload een aantal foto’s, zodat een van onze specialisten jouw schade kan beoordelen en je een vrijblijvend advies kan geven. 

JE HOUTSCHADES UPLOADEN?

Het is niet altijd goed te zien of vervangen of repareren een beter optie is. Zeker als houtrot niet je vakgebied is. Twijfelen is dus helemaal niet gek.

Wij beoordelen graag voor je of je beter kunt vervangen of repareren. Vul onderstaand formulier in en upload tot maximaal vijf foto’s van de schade waar je over twijfelt. Een van onze specialisten zal jouw situatie beoordelen en je vrijblijvend persoonlijk advies geven!

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 4 MB, Max. aantal bestanden: 5.

  Waarom niet vervangen?

  REPAREREN

  Kosten: € 1.300,-*

  VERVANGEN

  Kosten: € 22.000,-*

  *Alle genoemde bedragen zijn indicatief. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

  Houtrot zelf repareren

  Wil je nog meer geld besparen? Overweeg dan eens om het kozijn zelf te repareren. Een houtrot reparatie is ook vaak zelf goed uit te voeren, vooral als de houtrotschade kleiner is dan een vuist. We snappen dat het lastig lijkt, maar met goede producten en de juiste hulp lukt het jou ook om zelf een houtrot reparatie uit te voeren. Houtrot komt het meest voor in een kozijn, maar kan zich ook in bijvoorbeeld een (voor)deur, dak of poort bevinden. Ontdek via de button hieronder hoe je houtrot in een kozijn zelf repareert. Op onze website zijn ook stappenplannen te vinden van andere plekken waar houtrot of houtschade kan ontstaan.